Jak przygotować czeski smażony ser? To proste, Bohumír podaje przepis na antenie Radio Czwórka lub Tu.
Słuchacze Radia Poznań dziś mieli możliwość nie tylko wysłuchać audycje na antenie, ale też zobaczyć jak ugotować czeski gulasz wołowy. Na balkonie Radia Poznań
Już jest!!! Kontynuacja nagrań z Karoliną z Kitchenbook.tv,
Czas na male zmiany w menu, od 1 sierpnia 2017 goście Hospoda Česká Duszniki Zdrój mają możliwość poznać nowe smaki.
Czeska restauracja Hospoda Česká w Dusznikach Zdrój, to nie tylko czeskie dania czeskiej kuchni, ale też czeskie piwo. W czeskiej restauracji Hospoda Česká Duszniki Zdrój stosowana jest zasada, że piwowar piwo warzy, ale výčepní, czyli barman za niego odpowiada i go serwuje. Dla tego jest w ofercie jasny i ciemny beczkowy Primator Nachod, ale także butelkowe specialy Primator Double 24%, Primator IPA, Primator EPA czy butelkowe bezalkoholowe Primator Free. Jak i w jaki sposób
Zeszłoroczna współpraca z JAP Racing Service Team podczas wyścigów KIA Lotos Race w czeskim Mostě się powtórzy i w tym roku, ale we większym zakresie. Współpraca zawarta na rok 2017 obejmuje nie tylko Autodrom Most, ale większość wyścigów KIA Lotos Race 2017 i będzie z udziałem Bohumira z BCT jako szefa zaplecza gastronomicznego JAP Racing Service Team. Menu będzie podczas każdej rundy inne, zawsze dania typowe dla danego państwa, gdzie się będą odbywać wyścigi, naprz. podczas pierwszej rundy w niemieckim Oschersleben będą podawane tradycyjne niemieckie Bratwursty z kapustą i ziemniaki czy Linseneintopf - zupa soczewicowa. Caly kalendarz tu.
I tak wygląda menu w czeskiej restauracji Hospoda Česká w Duszniki Zdrój, przygotowane przez Martina Trojánka a Bohumíra Vosáhlo z BCT. Stolik można zarezerwować pod numerem 732 934 600 . Od 1.8.2017 NOWE MENU !
Kolejna czeska restauracja w Polsce! Tym razem czeska restauracja Hospoda Česká w Duszniki Zdrój, teraz już nie trzeba jeździć do Czech, jak się jedzie na narty do Zieleniec Ski Area. Bylo to długie przygotowanie, ale na otwarcie 28.12.2016 bylo wszytko gotowe. Menu w czeskiej restauracji Hospoda Česká Duszniki Zdrój przygotowane przez Bohumira Vosahlo a Martina Trojanka z BCT, to wybór tradycyjnych przystawek do pifka oraz dań kuchni czeskiej. Z przystawek do pifka to naprz. nakládaný hermelín - marynowany camembert, serowe rafaelo czy utopenec. Rozgrzewające zupy Česnečka - Czosnkowa, Dršťková - Flaki wołowe, czy Valašská Zelňačka - czeski Kapuśniak, z głównych dań nie może zabraknąć Gulasz wołowy z czeskim knedlikiem, Golonka wieprzowa, Żeberka czy Kurczak na papryce z czeskim knedlikiem, no jasne, nie może zabraknąć Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou - czyli Wyprażany ser z frytkami i sosem tatarskim.
Stolik można zarezerwować pod numerem 732 934 600
I teraz już oficjalnie, 15 wrzesień 2016 Bohumír prowadzi kurs gotowania w Republika Słoneczna w Poznaniu - historycznie pierwszy warsztat kuchni czeskiej w Poznaniu. I jakie menu? Česnečka, Vepřová játra na slanině s tymiánkovou rýží, i jasna rzecz - Hovězí guláš, czyli Gulasz Wolowy. Już teraz można rezerwować na stronie Republika Słoneczna TU, bo ilość miejsc jest bardzo ograniczona.
Czeska hospoda bez gulaszu wolowego i knedliczków? Prawie niemożliwe, hovězí guláš s knedlíkem to podstawa w menu obiadowym każdej dobrej czeskiej restauracji. Jak taki gulasz ugotować? Zobacz filmik z kitchenbook.tv .
Placek ziemiaczany, bardzo popularny w Czechach pod różnymi nazwami - bramborák czy cmunda idealnie pasuje do piwa.
Jak mówi mój kolega, najlepsza zupa na zime czy na kaca, to kapuśniak. Jak ugotować czeski kapuśniak? Zobacz na kitchenbook.tv
Jest już pierwsze wideo z gotowania dla kitchenbook.tv - tym razem czeska zupa czosnkowa - česnečka
Prawie 50 osób uczestniczyło w Kulinarnej Podróży po Czechach z Bohumirem Vosahlo w restauracji Český Film w Łodzi.
Zbliżają się Mistrzowstwa Świata w hokeju na lodzie w Pradze, kiełbasa w przerwie meczu smakuje najlepiej, nie ma meczu bez kiełbasy. Ale żeby zrobić na grilu kiełbasę, to trzeba też wiedzieć, jaką wybrać.
Restauracja Český Film z Łodzi zaprasza 23 kwietnia 2015 od g. 19 na wyjątkową kolację w towarzystwie miłośnika i znawcy Czech, Bohumira Vosahlo z Bohemian Cuisine Team (BCT).
Specjalnie przygotowane menu degustacyjne, regionalne alkohole, a także ciekawe historie Bohumira, które wzbogacą ten wieczór sprawią, że już na zawsze pokochacie czeską kuchnię.
Wiecej na naszym Facebookowym profilu
Rezerwacje pod numerem 881 403 888 lub
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Nawiązana współpraca z KitchenBook.tv , w tym roku będzie można obejrzeć parę fajnych przepisów z czeskiej kuchni.
Polączenie Czeskiej kuchni i degustacje Czeskiego piwa w dziewięciu browarach w Czechach - tak w skrócie można nazwać cel wyjazdu Tour de Beer wrzesień 2014, który sie odbędzie od 2 do 6 września 2014 w wspólpracy s Cestovní Agentura A-tourist. Caly program oraz listę browarów znajdziecie na www.tourdebeer.pl
Kancelaria Projekty Europejskie z Wrocławia zaprosiła kucharzy BCT Daniela Škutu i Bohumíra Vosáhlo jako prelegentów na dwudniowe szkolenie dla kucharzy z tematu ,,Kuchnia Czeska”. Zostało przygotowane specjalne menu degustacyjne dla kursantów oraz przeprowadzono pokaz robienia własnego sera wraz z jego zastosowaniem.
Menu:
Zdjęcia z kursów i innych wydarzeń, przepisy kuchni czeskiej, nowości - to tylko mały przykład tego co znajdziesz na Facebooku.
Jak to było...? Byłeś na kursie i nie możesz sobie przypomnieć przepisu? Wybrane przepisy kuchni czeskiej oraz wideo z Kitchenbook.tv
© 2021 Czeska Kuchnia BCT
Portal internetowy czeskakuchnia.pl korzysta z plików cookie. Korzystając ze strony czeskakuchnia.pl wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami twojej przeglądarki.